סוגי גנרטורים

כיום יש מספר רב של יצרני גנרטורים ומספר רב אף יותר של חברות המציעות שירותי השכרה, מכירה, התקנה ותחזוקה של מערכות אלו.

למרות ההיצע הרחב ומגוון המערכות שקימות בשוק, מקובל לחלק את הגנרטורים לשלוש קבוצות עיקריות הנבדלות זו מזו במשאב האנרגיה המניע אותן:

כל הקבוצות מתמירות אנרגיה אחת לאנרגית חשמל, ולכל קבוצה יתרונות וחסרונות המאפיינות אותה. גנרטור דיזל נקרא גם גנרטור סולר, גנרטור זה מאופיין כ"סוס עבודה" אמין וחזק, מגיע להספקים גבוהים, אך יחד עם זאת מחירו גבוה יחסית והוא פולט הרבה מזהמים ורעש. 

גנרטור בנזין, שקט יותר וזול יותר בדרך כלל מגנרטור בנזין אך הוא נחשב כאמין פחות ובאותו נפח מנוע מוציא הספקים נמוכים יותר. גנרטור גז הינו החדיש יותר מבין השלושה, הוא גדול יותר ,יקר יותר וחסכוני יותר, כמו כן הוא פחות מזהם את הסביבה ופחות מרעיש. חסרונו הבולט הוא מחיר יקר, ולכן הוא נמצא בעיקר הפעלים גדולים או בארגונים עתירי תקציב. 

איזה גנרטור יתאים לצרכים שלנו?

סוגי גנרטורים

הנושא מורכב ונדון במאמרים רבים, אולם יש כמה שאלות מכוונות שעשויות להקל על הבחירה הנכונה. השאלה המרכזית שמנחה בקבלת ההחלטה היא מה הגנרטור נדרש לעשות? ולייתר דיוק בכמה מכשירי חשמל עליו לתמוך בשגרה ובחירום, לאחר שענינו על תשובה זו נוכל לדעת מהו ההספק המקסימלי בקילו ואטים שהגנרטור שבחרנו אמור להוציא. 

כעת אנו צריכים לבחור את הדגם המתאים לפי שיקולים נוספים הכוללים פרמטרים כמו – מהו גודל הגנרטור והאם יש מקום? האם יש קרבה למבנה ומהן עוצמות הרעש והזיהום? האם אנו צריכים גנרטור קבוע או נייד? מה הדלק שיניע אותו? ומהו תקציב הקניה שלנו? 

זקוקים לגנרטור מכל סוג? חשוב לכם חברה עם ניסיון ואמינות בתחום? חברת ניק מערכות מציעה גנרטורים מכל הסוגים ולכל מטרה. נשמח לייעץ ולכוון אתכם למערכת שתשמש אתכם לאורך זמן וביעילות רבה. 

לחצו כאן לקבלת מידע נוסף והתרשמות או צרו קשר בטלפון  – 052-2122202.

סגירת תפריט
ייעוץ בוואטסאפ
דילוג לתוכן